fbpx
+30 6937 363 890    

Σεμινάριο Χάθα Flow γιόγκα

 

joyful-hatha-flow-yoga-federica-crete

Σας περιμένουμε στο YogaOnCrete για να βιώσουμε και καλλιεργήσουμε μαζί τη χαρά που πηγάζει αυθόρμητα όταν τιμάμε και τρέφουμε τις ανάγκες του σώματος, νου και πνεύματος μέσα από την πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού, καθημερινό κολύμπι στα δροσερά, τυρκουάζ νερά του Λυβικού πελάγους σε ήσυχες παραλίες, ειδυλλιακά παρθένα τοπία, και θρεπτικό γευστικό φαγητό, εκδρομές, μια ζεστή και φιλόξενη ομάδα ανθρώπων και πολλά άλλα!

Όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά.

 

book now yoga on crete

 

 • Highligts των διακοπών

  • Δύο μαθήματα Χάθα Flow γιόγκα την ημέρα
  • Επαγγελματίας και πεπειραμένη δασκάλα
  • Διαμονή 7 νύχτες σε παραδοσιακό ξενώνα κοντά στην παραλία
  • 7 πρωινά γεύματα και 5 δείπνα
  • Μεταφορά με θαλάσσιο ταξί στην καταπληκτική παραλία Γλυκά Νερά
  • Παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
 • Πρόγραμμα Σεμιναρίου

  Η εβδομάδα ξεκινά με ένα εισαγωγικό μάθημα γιόγκα στις 6 μμ. την ημέρα άφιξης, και ακολουθεί το δείπνο. Όλες οι άλλες μέρες ξεκινούν στις 8 πμ. με πρωινό μάθημα 1.5 ώρας. Μετά το πρωινό γεύμα οι συμμετέχοντες μπορούν να χαλαρώσουν, να επισκεφθούν κάποια παραλία, να κάνουν μασάζ, ή να εξερευνήσουν το χωριό και τη γύρω περιοχή. Το απόγευμα θα έχουμε το δεύτερο μάθημα γιόγκα, και η μέρα θα κλείνει με το δείπνο.

  Η τέταρτη ημέρα είναι μέρα ξεκούρασης από τα μαθήματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος σε προαιρετική εκδρομή που περιλαμβάνει πεζοπορία, συνήθως στο καταπληκτικό φαράγγι της Αράδαινας (το κόστος είναι στα €25, και εξαρτάται από τον αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν).

  Δύο από τα βράδια δεν σερβίρεται δείπνο στο σπίτι, και οι συμμετέχοντες μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο εστιατόριο του χωριού (δεν περιλαμβάνεται στο κόστος του σεμιναρίου, αλλά συνήθως δεν ξεπερνά τα €15, μαζί με ποτό). Ατομικές εκδρομές (π.χ., πεζοπορίες, εκδρομές με βάρκα ή καράβι) μπορούν να κανονιστούν (με επιπλέον χρέωση για μεταφορικά, όπου απαιτείται αυτοκίνητο ή βάρκα/καράβι). Την τελευταία μέρα, η αναχώρηση είναι μετά το πρωινό γεύμα.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 14, για να διατηρείται η αίσθηση της μικρής και φιλόξενης ομάδας, και για να εξασφαλίσει την εξατομικευμένη προσοχή στα μαθήματα.

  Hatha-Flow γιόγκα με τη Federica

  "Για μένα γιόγκα είναι να ανακαλύπτω, να τιμώ και να επιτρέπω στη θεία φύση μας να ξεδιπλωθεί και να λάμψει μέσα από ΌΛΕΣ τις προκλήσεις και δυσκολίες της ζωής, όλες τις ομορφιές της και τις άπειρες δυνατότητές της." Η γιόγκα δεν είναι σωματική άσκηση, είναι ένα ολιστικό σύστημα που βλέπει τον ανθρώπινο οργανισμό σαν σώμα, αναπνοή, νου/προσωπικότητα και πνεύμα (άτμαν). Κατά τη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου θα εξερευνήσουμε τις πτυχές αυτές της ύπαρξής μας σε ένα ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης και αφύπνισης. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν:

  -Άσανα:
  ξεκινώντας με τη δουλειά που έχει ως βάση την ευθυγράμμιση, στην οποία θα εστιάσουμε στα μαθήματα Iyengar γιόγκα, θα βρούμε επιμήκυνση, ευκολία και την άκοπη άσκηση των στάσεων, σε αλληλουχίες άσανα με συνδυασμό αναπνοής και κίνησης, που καλείται βινυάσα. Οι διάφορες σειρές άσανα ζεσταίνουν το σώμα από εσωτερικά και εξωτερικά, αναπτύσσοντας παράλληλα ευκινησία, ενέργεια, δύναμη, ευλυγισία και χάρη.
  -Πραναγιάμα: Η επιστήμη της αναπνοής θα είναι καθοριστικής σημασίας εργαλείο στην αφύπνιση της ζωτικής μας ενέργειας (πράνα) και στην κατανόηση της σχέσης ανάμεσα σε σώμα, νου και συναίσθημα.
  -Γιογκικό τραγούδι (κίρταν) και διαλογισμός: η αφοσίωση και η ησυχία θα είναι συνοδοί μας στην ανακάλυψη της εσωτερικής μας πηγής πίστης, συμπόνοιας και ευγνωμοσύνης.

 • Δασκάλα

  Φεντερίκα Κλεμέντε
  feds smallerΤο ταξίδι της Φεντερίκα στις θεραπευτικές τέχνες ξεκίνησε ενόσω χόρευε επαγγελματικά. Δεν αποφάσισε να γίνει θεραπεύτρια, ήρθε σε κείνη μέσα από μια διαδρομή ενδοσκόπησης και βίωσης του σώματος μέσα από το χορό. Μεγάλωσε στο Τορίνο της Ιταλίας. Από μικρή έκανε μαθήματα χορού και δίδαξε χορό και άλλες τεχνικές κίνησης σε παιδιά. Το ταξίδι “αφύπνισής” της ξεκίνησε στην Αφρική, όταν ήταν 24. Αυτό που έμοιζε με ατυχή τραυματισμό κατά τη διάρκεια του χορού, την οδήγησε στη φροντίδα ενός ντόπιου σαμάνου. Η θεραπεία του, πέρα από το σωματικό πόνο, άρχισε να τη βοηθά να θεραπεύσει κάποια βαθειά συναισθηματικά τραύματα. Ήταν μια εμπειρία που άλλξε τη ζωή της – το ξεκίνημα ενός ταξιδιού, από το οποίο έχει έκτοτε αντλήσει στοιχεία για την ανάπτυξη των θεραπευτικών της ικανοτήτων.
  Η Φεντερίκαι εμπνεύστηκε να μείνει στην Αφρική και να μάθει τη σαμανική προσέγγιση στη θεραπεία. Ο τρόπος με τον οποίο χόρευε σιγά σιγά απομακρύνθηκε από την επίδειξη για να διασκεδάσει, και άρχισε να στρέφεται προς τα μέσα σε μια μορφή κίνησης αυτο-ίασης. Μετά από 3 χρόνια στην Αφρική, επέστρεψε στην Ευρώπη και αναζήτησε κάποια “αναγνωρισμένη” θεραπευτική πρακτική, που θα πλαισίωνε αυτά που είχε μάθει από τους σαμάνους. Ολοκλήρωσε έτσι μια εκπαίδευση μασάζ, καθώς το μσάζ ήταν σημαντικό κομμάτι της σαμανικής θεραπείας που είχε διδαχτεί. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η Φεντερίκα σταδιακά ανέπτυξε και refined το στυλ του μασάζ της. Η δουλειά με το σώμα που ασκεί, εμπνευσμένη από τους σαμάνους, είναι περισσότερο από ένα απλό μασάζ, και οι πελάτες της έχουν εκράσει την αναγνώρισή τους για το “στυλ” αυτό, διαδίδοντάς το σε γνωστούς και φίλους, με αποτέλεσμα να έχει τώρα πελατεία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
  Στην Ευρώπη, άρχισε επίσης να ασκείται στην Αστάνγκα γιόγκα. Κι εδώ ανακάλυψε τη θεραπευτική σκοπιά της κίνησης, μέσα από τη διαδοχή των άσανα, καθώς και τη φιλοσοφία που θα την οδηγούσε αργότερα στο διαλογισμό. Παρακολούθησε έτσι ένα 10-ήμερο σεμινάριο διαλογισμού Βιπάσσανα στην Ινδία, ενώ ταξίδευε ανά τον κόσμο. Εδώ επιτελέστηκε άλλη μια στροφή στη ζωή της και την πορεία της ίασής της. Η σιωπή και το πολύωρο κάθισμα μόνο ήσυχα και χαλαρωτικά δεν ήταν. Ο νους και το σώμα της την ταλαιπωρούσαν, καθώς ο πόνος εμφανιζόταν κατά τη διαδικασία της ίασης. Οι 10 αυτές μέρες ήταν όμως το ξεκίνημα μιας σημαντικής διαδρομής μες στο διαλογισμό.
  Το 2008, κάποιος πελάτης της, οστεοπαθτικός, εντυπωσιάστηκε τόσο με τη δουλειά της που της είπε ότι έπρεπε να διδάξει την τεχνική του μασάζ της. Ανέλαβε μάλιστα να οργανώσει για κείνη ένα διήμερο σεμινάριο. Χωρίς να το ξέρει, αυτό το σεμινάριο ήταν η αρχή για κάτι ακόμα ουσιαστικότεο στην εργασία της ως θεραπεύτριας, μιας και οι συμμετέχοντες πήραν τόσα πολλά – πολύ περισσότερα από ένα απλό μασάζ. Αντιλαμβανόμενη πόσο αληθινή και ουσιώδης θεραπεία μπορεί να συμβεί, συνέχισε να οργανώνει σεμινάρια και να refining την προσέγγισή της. Το σεμινάριο έκτοτε έχει μεταμορφωθεί στο Body-Soul Movement Therapy (Θεραπεία Κίνησης Σώματος και Νου, ή αλλιώς, Κίνηση όπου το Σώμα και ο Νους είναι χαρούμενα.
  Εξελίσσοντας το περιεχόμενο του σεμιναρίου της, η Φεντερίκα άρχισε να αναζητά κάποια πιο profound θεραπευτική τεχνική, που θα συμπλήρωνε το μασάζ. Βρήκε την απάντηση στην βιοδυναμική κρανιο-ιερή θεραπεία, και ολοκλήρωσε διετή εκπαίδευση. Μέσα από αυτή την τεχνική, έχει δει εκπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα και έχει δεχτεί πολύ θετική ανατροφοδότηση από πελάτες.

  Ευγνώμων στη Ζωή για το δώρο της θεραπείας που της δόθηκε φυσικά, συνεχίζει να αναπτύσσει τις δεξιότητές της ως υποστηρίκτριας στο ταξίδι άλλων προς την ίαση.

 • Τιμές ανά άτομο ανά εβδομάδα

  • €570 μικρό δίκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
  • €660 τρίκλινο με μπάνιο ή μονόκλινο με χρήση του κοινόχρηστου μπάνιου.
  • €710 δίκλινο με μπάνιο.
  • €900 μονόκλινο με μπάνιο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
  • €490 μη-συμμετέχων στα μαθήματα σύντροφος (με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο)
  • €560 με ανταλλαγή εργασίας (work exchange – μόνο μια θέση ανά εβδομάδα): βοήθεια με ελαφρές δουλειές του σπιτιού (π.χ. πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα της αυλής) για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να παρεμποδίζεται η παρακολούθηση των μαθημάτων. Η διαμονή είναι σε τρίκλινο δωμάτιο και τα 2 γεύματα κανονικά την ημέρα (εκτός των δύο δείπνων εκτός του σπιτιού ανά εβδομάδα).

 

book now yoga on crete